fbpx

Despre noi

Respectăm optica şi facem lucrurile aşa cum trebuie: de peste 30 de ani dedicați vederii clare!

Despre noi

Interoptik

Filozofia echipei noastre se bazează pe încredere, angajament și sinceritate. Acestea, împreună cu expertiza industrială și experiența în optică a făcut posibilă construirea unor relații puternice și de durată cu clienții noștri, bazate pe corectitudine și respect.

Laborator

Laboratorul Interoptik are o suprafaţă de 2000 de metri pătraţi.

Tehnologie

Roboți industriali pentru controlul intermerdiar, controlul final, marcarea, împachetarea și etichetarea lentilelor.

"Zi de zi suntem dedicați vederii clare."

Lentile vândute
1 0 Mil
Angajați
0
Clienți activi
0 +
Prezență în 8 țări
0

Istoric

Interoptik este o companie privată românească, specializată în dezvoltarea, producția și distribuția lentilelor pentru ochelari de calitate superioară.
Fondată în 1992, de către Ioan Lădariu, povestea Interoptik a pornit ca o afacere de familie, reușind să devină între timp unul dintre leaderii de piaţă în România. La început, activitatea se baza exclusiv pe producția lentilelor din sticlă minerală. Însă, în timp, portofoliul a crescut și acum oferă mii de combinații diferite de dioptrii, materiale și tratamente.  

Filozofia noastră

Filozofia echipei noastre se bazează pe încredere, angajament şi sinceritate, alături, desigur, de expertiza industrială și experiența în optică.
Noi la Interoptik privim clar spre viitor: producem lentile oftalmice la cel mai ridicat nivel disponibil pe piață și țintim spre a fi partenerul complet - și asta pentru că oferim combinaţia ideală între lentilele de precizie înaltă, ramele calitative şi serviciile de montaj competente.

Din pasiune

De peste 30 de ani, pasiunea este motorul principal care ne alimentează întreaga activitate: punem suflet în fiecare lentilă pe care o producem şi investim continuu pentru dezvoltarea acestora.
Colaborăm şi astăzi cu primul client din 1992, rata de menţinere a personalului trece de 90%, iar contractele cu brandurile pe care le reprezentăm sunt doar pe termen lung.

REPERE

Câteva dintre reperele care ne-au marcat istoria

1992
Producem prima lentilă unifocală din sticlă minerală
1992
1994
Producem prima lentilă bifocală din sticlă minerală
1994
1997
Depunem primul tratament antireflex
1997
1998
Producem prima lentilă progresivă
1998
2001
Atingem borna cu numărul 1 000 000 lentile Interoptik
2001
2007
Realizăm în premieră absolută pentru România, prima lentilă produsă folosind tehnologia Free Form.
2007
2011 - 2015
Dezvoltarea softului Interoptik OnLine. Implementarea softului de comandă Interoptik OnLine, ce permite comandarea si optimizarea online a lentilelor. Lansarea primului tratament antireflex cu tehnologie quartz
2011 - 2015
2015
Ne extindem prezența în Ungaria prin filială proprie
2015
2016 - 2018
Inaugurarea noului laborator de producție. Se lansează prima lentilă progresivă personalizată Excelit Perso. Relocarea în noua fabrică construită de la zero pentru producția lentilelor de ochelari. Automatizarea întregului proces tehnologic. Lentila cu numărul 6 milioane iese pe poarta fabricii
2016 - 2018
2019 - 2021
Lansarea gamei de lentile Unique 4K. Lansarea lentilelor progresive Excelit Unique 4K și degresive Office Unique 4K, cu tehnologia Max Resolution.În 2020 lansăm primele lentile biometrice B.I.G. în România
2019 - 2021
2022 - Prezent
Modernizarea și automatizarea proceselor de producție. Automatizarea proceselor de spălare. Lansarea lentilelor pentru controlul miopiei la copii. Lentile speciale pentru miopii forte optimizate pe forma ramei.
2022 - Prezent
Unique-4K-imagine-descriptiva (1)

TEHNOLOGIE

Încă de la înfiinţare, colaborăm cu firme de renume mondial în materie de tehnologie şi utilaje de producţie a lentilelor pentru ochelari.

În prezent prelucrarea suprafeței se face complet automatizat, în toate etapele: de la prima operație de înfoliere, la blocare, frezare, polisare, gravare până la deblocare și spălare.

Totodată, folosim roboți industriali pentru controlul intermerdiar, controlul final, marcarea, împachetarea și etichetarea lentilelor.

len_mat_2

LABORATORUL

Situat în Timişoara, oraş cu tradiţie în producerea lentilelor oftalmice, Laboratorul Interoptik are o suprafaţă de 2000 de metri pătraţi şi este dotat cu sisteme performante de producţie și control al calităţii.

Cei peste 100 de specialiști care lucrează în Laboratorul Interoptik, fac posibil ca, zilnic, 3000 de lentile să fie expediate către clienții noștri din 8 țări.

Interoptik_Color_5S_089_LR-scaled-1 (1)

PROCES

Zi de zi facem tot posibilul ca următoarea lentilă pe care o producem să fie mai bună ca precedenta: procedurile operaționale sunt perfecționate pentru a reduce la minim posibilitățile de eroare; toate operațiile ce se execută asupra fiecărei lentile sunt înregistrate și documentate; materialele folosite în producție sunt achiziționate de la Rodenstock, iar testarea procesului de producție se face regulat în laboratoarele de testare din Germania

RESPONSABILITATE

Gândim pe termen lung şi ne pasă de mediul înconjurător, de aceea am investit masiv într-un sistem integrat de gestionare a energiei.

Responsabil

Iluminatul eficient cu LED, folosirea doar de materiale pentru împachetat reciclate precum și reciclarea a peste 90% din deșeurile industriale.

Eficient

Clădirea modernă este optimizată energetic, căldura rezultată din procesul tehnologic fiind recuperată cu pompe de căldură high-tech pentru impact redus asupra mediului.

Ecologic

Apa caldă este produsă ecologic cu panouri solare. Climatizarea este tot ecologică, folosind energie geo-termală. Peste 40% din energia electrică pe care o folosim este verde, de la cele 300 de panouri fotovoltaice instalate pe clădire.

PARTENERIATE

Activitatea noastră a fost marcată încă din prima zi de parteneriatul strâns cu concernul german Rodenstock al cărui reprezentant exclusiv suntem în România, Ungaria și Republica Moldova.

De asemenea suntem reprezentanți exclusivi în România al producătorilor de rame Wagner Kuhner Germania, Flair Germania, Aoyama Germania și Opal Franța.

Pe plan tehnic avem parteneriate puternice cu Optotech Germania pentru tehnica de prelucrare a suprafeței, AR Robotics Belgia pentru testare, SCL Elveția pentru durificare și Leybold Germania pentru tratamentele antireflex.

REGIONAL

Pentru a putea fi mai aproape de clienții noștri, în anul 2015 am inaugurat depozitul regional din Iași, urmat un an mai târziu de cel din Cluj, iar în 2018 de cel din București.

Suplimentar, avem reprezentanți în teritoriu în Cluj, Brașov, Iași, Galați, București, Craiova, Timișoara și Budapesta.

INTERNAȚIONAL

Produsele și serviciile Interoptik ajung zilnic în mii de optici din Europa. 

În România, Ungaria și Republica Moldova distribuim atât lentilele marcă proprie Interoptik și Aveo, cât și lentilele premium marca Rodenstock. 

Din 2015 activăm în Ungaria, direct prin reprezentanța proprie Interoptik Lenses Kft. din Budapesta. De asemenea, lentilele Interoptik sunt prezente în Bulgaria, Croația, Slovenia, Italia și Germania.

Privind spre viitor

Credem cu tărie că în România putem produce lucruri de foarte bună calitate şi investim continuu pentru aceasta.

Drept urmare, Interoptik oferă astăzi un portofoliu complet de lentile, structurat pe trei linii de produse potrivite pentru orice client. Adițional, Interoptik oferă rame și ochelari de soare și un serviciu performant de montaj, inclusiv optimizarea lentilelor pentru fiecare ramă.

Noi, echipa Interoptik, credem cu tărie că în România putem produce lucruri de foarte bună calitate şi investim continuu pentru aceasta.