fbpx

Tehnologie

Utilizăm cele mai noi tehnologii dezvoltate de partenerii noștri din întreaga lume pentru a oferi produse la cele mai înalte standarde.

Tehnologie

Tehnologie

de ultimă generație

Suplimentar fata de materialele folosite, în producerea unei lentile performante, tehnologia de prelucrare a suprafeţei joacă un rol foarte important.

eye-glasses-and-books-beside-the-window-5-2022-07-26-05-43-20-utc (1) (1)

FREE FORM

Tehnologia Free Form în prelucrarea lentilelor pentru ochelari este folosită în prezent de mulți producători. Aceasta implică prelucrarea suprafețelor punct cu punct folosind mașini CNC automate, asigurând o precizie de un micron.

La Interoptik, utilizăm 4 linii de producție FreeForm de ultimă generație, inclusiv tehnologia ADP (Active Driven Polishing), pentru a produce lentilele Aveo 3F.

len_tech_2

CALCUL
WAVEFRONT

Reprezintă o metodă matematică complexă de calcul a suprafeței optice pe care o folosim pentru optimizarea lentilelor Interoptik.

Folosind aceasta tehnologie ne asiguram ca fiecare punct este analizat şi optimizat pentru a creşte performanţele optice si pentru a reduce influenta aberatiilor de ordin inferior si superior asupra formarii imaginii.

len_tech_3

EFECTUL RAZEI
DE BAZĂ

Atunci când dioptria produsă se depărtează de dioptria mediană a semifinisatului ales, apare efectul razei de bază ce are influente asupra proprietăţilor optice, cum ar fi distorsiuni sau magnificări.

Pentru a reduce efectul razei de baza, in productia lentilelor Interoptik folosim o gradare mai fină a razelor de bază. Astfel folosim 20 de raze diferite, fata de 6 cat este standardul industriei.

PRECIZIE ȘI INOVAȚIE

Calitate prin precizie, inovare prin tehnologie – pentru că facem tot posibilul ca următoarea lentilă pe care o producem să fie mai bună decât precedenta!

DEDICAȚI VEDERII CLARE

len_tech_8

OPTIMIZAREA
ATORICĂ - AOT

Atorical Optimization Technology – tehnologia optimizării atorice a sistemului optic de raze. Fiecare lentila Interoptik produsa cu AOT este personalizata pentru fiecare prescripţie. După introducerea datelor prescripţiei sunt analizate peste 6400 de unghiuri vizuale diferite sub care ochiul priveşte prin lentilă.

Fiecare punct vizual este optimizat şi adaptat pentru unghiul sub care ochiul priveşte prin el, altfel spus lentila este compusă din câteva mii de lentile calculate în parte pentru fiecare unghi vizual.

len_tech_6

INSET
PERSONALIZAT

Insetul reprezinta descentrarea zonei de aproape faţă de zona de distanţă. Acesta difera de la om la om pentru ca efortul pentru convergenţa depinde direct de distanţa pupilară. Oamenii cu distanţe pupilare mai mari depun un efort de convergenţă mai mare faţă de oamenii cu distanţe pupilare mai mici, pentru a privi la aceeaşi distanţă. 

Progresivele Interoptik moderne ţin cont de fiecare distanţa pupilară în parte în personalizarea insetului (poziţionarea zonei de aproape) oferind localizarea perfectă a zonelor intermediar şi aproape.

len_tech_4

POLISARE
ACTIVA - ADP

Active Driven Polishing sau altfel spus polisare activa ghidata pe masini CNC este o tehnologie Interoptik unica de polisare a suprafetelor optice. Aceasta tehnologie am perfectionat-o continuu de la lansarea in anul 2011.

Procesul inovator de producție Active Driven Polishing în 5 paşi implică prelucrarea optimizată şi îmbunătăţită din 5 operații, față de 3 operaţii pentru prelucrarea FreeForm uzuală.